24 серпня Музей Корсаків відкриє найбільший художній проєкт 2023 року — “Космогонія сенсів”!

logo_white_2018

24 серпня Музей Корсаків відкриє найбільший художній проєкт 2023 року — “Космогонія сенсів”!

24 серпня Музей Корсаків відкриє найбільший художній проєкт 2023 року — “Космогонія сенсів”!

Понад 500 арт-об’єктів від 300 українських художників відібрали для участі в проєкті за результатами всеукраїнського опен-колу. Він тривав з 23 березня по 1 травня 2023 року і зібрав понад 500 учасників.

Прагнення зрозуміти всесвіт та себе в ньому є головним каталізатором розвитку. Щоб верифікувати цю гіпотезу та зробити ще один крок вперед у майбутнє, музей започаткував арт-проєкт “Космогонія сенсів”.

Під час війни та боротьби за незалежність відчуття єдності, культурної ідентичності та мистецької сили стають особливо важливими для будь-якої нації. Коли кожен день є випробуванням для національного духу, виставка “Космогонія сенсів” — це прояв творчого єднання українських митців, їхня рефлексія на події сьогодення, пошук нових значень.

“Космогонія сенсів” є частиною мистецького проєкту “Космогонія”, що триває з листопада 2022 року і передбачає створення художником Петром Антипом найбільшої картини у світі площею 2000 квадратних метрів.

Відкриття відбудеться 24 серпня о 18:00 в Музеї сучасного українського мистецтва Корсаків. Саме в цей день музей відзначатиме своє 5-річчя.

Куратори проєкту: Віктор Корсак, Олесь Томах.

Координаторка проєкту: Катерина Михайлюк.

Запрошуємо вас відвідати цю подію!

25.08 о 18:00 в Музеї Корсаків відбудеться відкриття проєкту Франсуази Оз та Богдана Перевертуна “Металеві сльози”!

25.08 о 18:00 в Музеї Корсаків відбудеться відкриття проєкту Франсуази Оз та Богдана Перевертуна “Металеві сльози”!
Запрошуємо!

ВХІД БЕЗКОШТОВНИЙ!

м. Луцьк, вул. Карбишева, 1
КРЦ «Адреналін Сіті»

пн-пт: 12:00–20:00
сб-нд: 11:00–20:00
066 142 51 18

У Луцьку в Музеї Корсаків відкриють арт-проєкт “Вектори українського фігуративу”

У п’ятницю, 18 серпня, о 18:00 в Музеї сучасного українського мистецтва Корсаків відбудеться відкриття виставки “Вектори українського фігуративу”.

Виставка українського фігуративного мистецтва – тобто предметно-зображального, де предмет навколишньої дійсності як матеріал образного втілення на полотні, в кордонах графічного аркуша, скульптурного об’єму стає для художника певною моделлю метафоричного зображення – відкриває глядачу багатовекторність художньої свідомості сучасного митця, демонструючи ту “вольову грань національного і регіонального постеклектизму”, за якою відкривається широке коло творчих прозрінь та відкриттів, лише умовно вкладених в беззаперечне визначення стильових напрямків і течій.

“Фігуративізм українського контемпорарі арту став найжиттєздатнішою лінією сучасного мистецтва, причому уповні об’єднавши у своїй практиці усі відомі європейські мистецькі рухи. Ідеться про імпресіонізм, постімпресіонізм, символізм, експресіонізм, реалізм, гіперреалізм, сюрреалізм, наївне мистецтво, неопримітивізм, метафізичний живопис і графіку, трансавангард, неопластику неомодерну, навіть про кібернетичне мистецтво і репліки ар-деко. Звісно, усі вказані течії представлено на виставці крізь оптику авторського суб’єктивізму – мистця, куратора, критика, глядача”, – кажуть в Музеї Корсаків.

У практиці останніх десятиліть формізм українського фігуративу представлений творами різних мистецьких шкіл України: київської (Анатолій Криволап, Олег Тістол, Олександр Дубовик та ін.), львівської (Любомир Медвідь, Мирослав Ягода, Влодко Кауфман та ін.), харківської (Вадим Петров, Ніна Мурашкіна, Олександр Сердюк та ін.), представників мистецького середовища Луцька (Микола та Наталя Кумановські), Одеси (Валерій Басанець), Закарпаття (Руслан Тремба, Віктор Мельничук) та ін.

Побачити мистецький проєкт “Вектори українського фігуративу” лучани та гості міста зможуть в Музеї Корсаків за адресою: м. Луцьк, вул. Карбишева, 1, КРЦ «Адреналін Сіті». Вхід на відкриття виставки вільний.

Заявка