Запрошуємо на відкриття виставки “Ритуальності. Тестологія” від Влодка Кауфмана та Олекси Фурдіяки

logo_white_2018

Запрошуємо на відкриття виставки “Ритуальності. Тестологія” від Влодка Кауфмана та Олекси Фурдіяки

Музей сучасного українського мистецтва Корсаків запрошує на відкриття виставкового проєкту «Ритуальності. Тестологія” відомих митців Влодка Кауфмана та Олекси Фурдіяки

Презентація вже 29 грудня о 17:00.

Відкриття о 17.00. Вхід вільний (маска+дистанція).

«Життя кожного сповнене ритуалів. Ритуали потрібні нам. Вони стають засобом, хоч недосконалим, заземлюватися, втримуватися, відчувати бодай якусь сталість у плинності й неконтрольованості буття. Це спроба вибудувати тяглість, вписати себе у певну хронологію — традицію, спадковість, історію, що була до тебе; або ж — започаткувати іншу історію, нову, свою. Це своєрідний спосіб опанувати час, означити власну присутність, впорядкувати хаос — довколишній та внутрішній, персональний. Навіть тоді, коли приймаєш ритуал як даність, аксіому, те, що визначене для тебе кимось і колись.


Ритуал постає зі смислу, виформовується навколо нього. Він фіксується у часі через пам’ятання й регулярне відтворення дії або послідовності дій чи то у сповідуванні віровчення, чи у соціальних практиках, чи в індивідуальних вподобаннях. А проте час і повторюваність — безжальні опоненти ритуальності: під нашаруванням днів та самоповторень першоідея, що є ядром ритуалу на початку, губиться, вихолощується. Сама ж ритуальна дія стає неусвідомленою, автоматичною, бездумною — десакралізованою звичкою, холодною механікою, порожньою формою. І тоді вже годі пригадати, з чого й навіщо все почалося.


Цей проєкт є спробою візуалізувати дослідження ритуальності, природи та (не)життєздатності ритуалу. Нагадати про тимчасовість, хиткість, непевність, проминальність усього. Це також проєкт про сумніви, здатність і готовність тестувати ритуальність та реальність, що дані нам. Розпізнавати імітації, симулякри, напівправди. Сумніватися в «абсолютних істинах». Можливо, це єдиний спосіб уникнути болю чи розчарування, коли ми вкотре відкриємо, що «Земля кругла» — і старі та здавалось би, непорушні конструкти дотеперішнього світу розпадуться, оголюючи черговий фейк?..».

Влодко Кауфман,  Олекса Фурдіяк

Купуй річний абонемент у Музей сучасного українського мистецтва Корсаків та отримай сертифікат на розваги й святкування у КРЦ «Адреналін Сіті» в ПОДАРУНОК

 

Поринь у світ сучасного українського мистецтва разом із Музеєм сучасного українського мистецтва Корсаків та отримай справжній адреналін.

Абонемент  на відвідування трьох музеїв – Музею сучасного українського мистецтва Корсаків + Музею науки та техніки + Музей промислового дизайну ( МСУМК + МНІТ + МПД ) – на сумі 1000 гривень, що ді одного року з моменту придбання та отримай у подарунок сертифікат на 1000 гривень на будь-які послуги (спорт, розваги, кухня) у КРЦ “Адреналін Сіті”, який діятиме аналогічно протягом одного року з моменту придбання.

Також можна придбати безлімітний абонемент на 500 грн, що діятиме протягом півроку з моменту придбання та отримати подарунковий сертифікат на 500 грн, який також діятиме протягом шести місяців з моменту придбання.

Абонемент можна придбати на касі Музею сучасного українського мистецтва Корсаків, скориставшись безготівковою карткою «єПідтримка», яка діє протягом чотирьох місяців з дня отримання коштів.

Деталі за телефоном: 066 142 51 18

Власник Сертифікату може скористатися такими послугами КРЦ «Адреналін Сіті» на суму, зазначеної в номіналі: настільний теніс, лазертаг, боулінг-клуб, більярдний клуб, дитячо-розважальний центр «Лімпопо», парк розваг «Кенгуру», кінокомплекс «Адреналін», X- Boх, джампінг-центр «Гравітація», магазини магазинів МСУМК, заклади харчування: ресторан-музей поліської кухні «Поліщук», «Мальованка», спорт-бар «10 дерунів», арт-кафе «Вандервілль», SPAR кафе, бургер- клуб*, оренда хмиз. 

Адміністратор відповідного напрямку повинен відзначити у Сертифікаті номер, дату, напрямок та суму наданих послуг та відрізати купон для звітності.

*Крім алкогольних напоїв. 

Світлана Редкач “Memento mori”
(13.10 – 24.11.2021)

 

Henyk “OUTLOOK”
(08.09 – 10.10.2021)

 

Музей Корсаків запрошує на виставку «Національна ідентичність. Живопис» Володимира Патика

Вже 22 грудня у Музеї сучасного українського мистецтва Корсаків відбудеться презентація неймовірно цікавої та пізнавальної виставки відомого українського митця Володимира Патика «Національна ідентичність. Живопис».

Відкриття о 17.00 год. Вхід вільний (маска+дистанція).

Володимир Патик – один з найвидатніших митців в українській малярстві другої половини ХХ століття, яскравий представник галицької школи живопису.

Народився 9 жовтня 1926 р., с. Чорний Острів, Бібрський повіт, Львівське воєводство, Польща — помер 28 серпня 2016 року, м. Львів, Україна. – український живописець, пейзажист, майстер натюрморту. Член Спілки Художників України з 1958 року, Заслужений художник України (1996), лауреат Національної премії ім. Т. Г. Шевченка (1999), Народний художник України (2006). Почесний житель Львова.

Володимир Патик об’їздив майже всю Україну, бував у Карпатах, далеко на Півночі Росії, у Мурманську, малював у Прибалтиці, Сибіру, ​​Середній Азії — і всюди митця захоплювала краса природи, люди та їхні заняття. Таким чином вироблялася власна мальовнича манера Патика, його особливий, темпераментний почерк.

Митець вдається до контрастів червоного та зеленого, оранжево-жовтого та синьо-фіолетового, червоного та білого, до різноманітних технічних засобів — мозаїки, фрески, найбільше — до олійного живопису, пастелі, різних графічних засобів.

З 1990-х головну формотворчу роль у мистецькій манері майстра відіграє чистий колір, що підвищує емоційну активність картини та підкреслює декоративне вирішення композицій. Володимирові Патику близькі українська ікона та тосканські примітиви, рівні мозаїки та живописці італійського Проторенесансу.

У 1996 році Володимиру Йосиповичу було присвоєно почесне звання Заслуженого художника України, а у 1999 році присуджено Шевченківську премію за серію робіт «Земля Шевченка» та твори останніх років.

У 2006 році, своє 80-річчя, художник відзначив у Національному музеї під час експонування власної виставки.

Живопис написаний у 2008 році був для митця найголовнішим. Адже за словами автора: «За мою творчу життя вимальовано 500—600 кг фарби, замальовано 1875 м полотна і змальовано 1,5 тонни паперу… І зараз я живу з повним відчуттям смаку до праці, до життя, до кохання, із незаземленими мріями… і не визнаю паспортного віку».

Автор Національного павільйону України на Венеційському бієнале 2022 та лауреат Шевченківської премії – Павло Маков – у Луцьку!

13 грудня о 17:00 у Музеї сучасного українського мистецтва Корсаків відбудеться унікальна лекція «Творча бесіда. Відбиток, діалог з часом» від Павла Макова.

Вхід вільний! Дрес-код – маска + дистанція.

Павел Маков також є членом Королівського товариства живописців та графіків Великобританії, член-кореспондент Академії мистецтв України.

Його твори знаходяться у колекціях Державного музею ім. А. С. Пушкіна у Москві, Вікторії та Альберта у Лондоні, Metropolitan Museum у Нью-Йорку, Національній галереї у Вашингтоні, Національному музеї російського мистецтва у Києві, музеї Kelvingrove у Глазго, Центрі сучасного мистецтва в Осаці, Художньому музеї в Оденсі, Zimmerli ART Museum у Нью-Джерсі, у Національному художньому музеї у Таллінні, PinchukArtCentre у Києві.

Павло Маков – один з небагатьох визначних художників світу, який працює у традиційній техніці офорту. Блискуче та вільно володіючи всіма можливостями графіки, він об’єднує у своїх творах глибоку традиційність та сучасне розуміння часу та простору – головних тем і проблем творчості.

Заявка