Міф про Заратустру

За легендою, Ахура-Мазда вибрав Заратустру бути своїм пророком і передати людству священні знання й закони для облаштування праведного життя. У видінні Заратустрі явився сам Ахура-Мазда і доручив йому місію реформувати віру та практики людей.

Після цього Заратустра почав проповідувати нове вчення, відоме як зороастризм або маздаїзм. Він поширював ідеї про боротьбу добра і зла, дихотомію духовних сил Спента Майнью (святий дух) і Ангра Майнью (руйнівний дух).

Найголовніше, що Заратустра прагнув навчити людей праведному способу життя згідно з мудрістю Ахура-Мазди. Він доніс до них священні гімни й молитви Авести, в яких викладені закони й настанови боговбожествленої цивілізованості.

Заратустра наголошував на важливості благочестя, чесної праці, дотримання ритуалів і визнання єдиного істинного бога Ахура-Мазди. Він закликав людей вести осіле землеробське життя, обробляти землю й займатися ремеслами.

Пророк установив норми моральної поведінки як основи суспільного устрою – повагу до вогню й землі, допомогу ближньому, шанування сім’ї та громади. Ці настанови стали моральним кодексом зороастрійської культури.

За переказами, проповіді Заратустри не лише оновили давню віру, але й дозволили людям вийти з варварського стану та створити благочестиву цивілізацію на землі під провідництвом мудрості Ахура-Мазди.

ПОДІЛИТИСЬ В СОЦІАЛЬНИХ МЕРЕЖАХ

Заявка