Стів Джобс

Стів Джобс – американський підприємець, співзасновник компанії Apple Inc. Народився 24 лютого 1955 року в Сан-Франциско, Каліфорнія, і був усиновлений практично відразу після народження. Джобс відвідував коледж Рід, але залишив його через півроку, продовжив навчання в аудиторному режимі.

У 1976 році, разом зі Стівом Возняком і Рональдом Вейном, заснував Apple в гаражі своїх батьків. Під його керівництвом компанія запустила ряд революційних продуктів, включаючи персональний комп’ютер Apple II, Macintosh, і пізніше, після його повернення в Apple у 1997 році, такі продукти як iMac, iPod, iPhone та iPad.

Джобс також був визначним керівником компанії Pixar Animation Studios, яка випустила успішні анімаційні фільми, як-от «Історія іграшок». Він значно вплинув на індустрію розваг, мобільних технологій та персональних комп’ютерів.

Стів Джобс помер 5 жовтня 2011 року від раку підшлункової залози. Його спадщина в технологічній індустрії і як інноватора залишається значною, має великим впливом на сучасний цифровий ландшафт.

ПОДІЛИТИСЬ В СОЦІАЛЬНИХ МЕРЕЖАХ

Заявка